Ayrancı'da Alışılmışın Dışında Bir Başkan, Yüksel Büyükkarcı

Haber Tarihi: 29/07/2015 Sayfasına Geri Dön »

Karaman'da faaliyet gösteren Karamanca.net haber sitesinin Ayrancı Belediyesi iftar programı sonrası Belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı hakkındaki haberi şöyle;

Bir belediye başkanı düşünün ki suyu kesilen de, canı sıkılan da aklına her estiğinde makamında alsın soluğu. Ve hepsine aynı Güleryüz ve hürmetle yaklaşsın.

Ayrancı Belediyesi’nin iftar programında yaşanan manzarayı herkes görmeliydi aslında. Yaşanan atmosferi, oluşan havayı bir kez solusa insan, belki ‘’Burada yaşamalıyım’’ belki ‘’Böyle başkan olsa’’ der. Haber sitesi olarak ilk defa katıldığımız Ayrancı iftar programında belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı ve halk karşılaşmasını uzun uzun izleme fırsatımız oldu. Bakışlardaki o engelsiz sevgiyi yakından gördük.

Şöyle ki, programa girerken herkesle tek tek tokalaşarak ‘hoş geldiniz’ diyen belediye başkanına yaşlı bir teyzenin ‘’Hiç halim de yoktu ama Yüksel guzum çağırdı diye kalktım geldim’’ demesi ve sonrasında alana gelen vatandaşların sırf başkanın ağzından ‘hoş geldiniz’ sözünü duyarak girmek istediklerinden adımlarını aniden küçültmesi, gülümsemeler, bakışlar oldukça manidar.

Buraya kadar okuyanlar yazdıklarımız için ister istemez ‘abartı’ kanaatine girebilir. O halde Halep oradaysa Ayrancı 30-40 dakikalık mesafede denir, gidin görün uzak mı? Buradaki sınırsız teveccühün nedeni nedir? Diye bakıldığında aslında başkanın kendi ifadesi ile ‘Samimiyet’ olduğu net bir şekilde görülebilir.

Anadolu’da belediyecilik yapmanın zorluğunu birçok siyasetçiden dinlemişizdir. Her türlü sıkıntıda direkt olarak başkanla görüşülmek istendiğini, derdin bizzat başkan tarafından giderilmesinin istendiğini gibi, her sorunda çalınan kapının direkt olarak başkanlık makamı olduğunu hep duyarız. Ayrancı’da da elbette durum böyledir, lakin burada sadece sorun odaklı değil hasret gidermek, sadece görmek için çalınıyor kapı.

Ayrancı’da iftar vakti ilçedeki yüzlerce insan ‘Açım’ dese ‘Hadi buyurun’ diyecek, ilçe nüfusunun 3’te birine yetecek aşevi var. Yaşlı teyzelerin oruçlu olmasından dolayı ‘yorgun düşmesinler’ denilerek ihtiyarların ev temizlikleri belediye tarafından yapılıyor. Hepsi bu kadar değil elbette, her hizmet önce hassasiyet sonra samimiyet sınavından geçerek vatandaşa ulaşıyor. Vatandaş başkanını samimi, sevecen, hizmet eden biri olarak görüyor. Ayrancı’nın bir belediye başkanı var, verirken Anadolu’nun saf, temiz insanını incitmeyecek şekilde eğik, Halkından aldığı güçle dışarıya karşı onurlu ve dik.